Integritetspolicy


Till de som lämnar uppgifter till Consilium Individ & Familj

Dataskyddsförordningen GDPR började att gälla den 25 maj 2018. Den har ersatt den svenska personuppgiftslagen PuL. Consilium Individ & Familj AB vill informera dig om hur personuppgifter behandlas inom verksamheten. I den här texten vänder vi oss till dig som kontaktar oss via vårt webbaserade kontaktformulär, ringer eller mailar oss.

Consilium Individ & Familj är en enskild näringsidkare som bedriver socialtjänst vilket innebär att Consilium Individ & Familj inte kan inhämta personuppgifter på det sätt som en myndighet kan göra. När Consilium Individ & Familj blir kontaktade så är det uppgiftslämnaren som själv avgör vilken information som ska förmedlas för att kunna upprätta en kontakt.

Vilka personuppgifter behandlar Consilium Individ & Familj?

Consilium Individ & Familj har inte tillgång till några andra personuppgifter än de som uppgiftslämnaren själv ger och/eller de uppgifter som är offentliga. Vid en första kontakt så handlar det exempelvis om för- och efternamn, telefonnummer, e-mailadress och syftet med önskad kontakt. Om det blir aktuellt med ett samarbete mellan uppgiftslämnaren och Consilium Individ & Familj så regleras behandlingen av personuppgifter i enlighet med rådande lagar, förordningar, samt externa och interna riktlinjer.

Så länge uppgiftslämnaren har gett sitt samtycke och det finns ett ömsesidigt intresse av att ha kontakt så sparar Consilium Individ & Familj nödvändiga personuppgifter till den enskilde uppgiftslämnaren. Skulle uppgiftslämnaren vilja raderas ur Consilium Individ & Familjs register (adressbok, telefonbok osv) så kommer detta att ske i enlighet med rådande lagstiftning.

Information om cookies

Vad är cookies?

Cookies är små filer som kan lagras när en besökare kommer till en webbplats. De används för att spara information på besökarens dator, mobiltelefon eller surfplatta för att förbättra användarupplevelsen och för att tillhandahålla vissa tjänster.

Cookies finns på de flesta webbplatserna och används bland annat för att hålla användare inloggade, komma ihåg inställningar m.m. De kan också användas för att logga in besökare automatiskt när de återvänder till en sida de loggat in på tidigare.

Hur används cookies på den här webbplatsen?

Den här webbplatsen använder cookies på följande sätt:

  • För att hålla besökaren inloggad när denne navigerar webbplatsens olika sidor.
  • För att inte visa informationstexten om cookies när besökaren klickat på knappen för att ta bort denna.
  • För att kolla om besökare tar emot cookies.

Här kan du läsa mer om vilka cookies som används på den här sidan.

Blockera eller ta bort cookies

För att cookies inte ska sparas på din dator kan du i de flesta webbläsarna välja att blockera cookies. Detta kan dock påverka hur webbplatser fungerar och i vissa fall göra att de inte kan användas förrän du slår på cookies igen.

Om du efter att du blockerat cookies vill ta bort de som redan sparats kan du göra detta i din webbläsares inställningar. För mer information om hur du gör det i olika webbläsare så kan du läsa mer på aboutcookies.org och allaboutcookies.org.